Dubbelsängar – Köp dubbelsäng här | Sängvaruhuset Elgen
sangvaruhuset logga guldkkartan
Kontakta oss
08-440 32 00

Dubbelsängar

Visa filter Dölj filter
Varumärke
Färg
Fasthet
Sängstorlek
Välj bland de bästa dubbelsängarna från de främsta leverantörerna på markanden. Sängvaruhuset erbjuder ett stort och unikt sortiment av sängar, bäddmadrasser, sänggavlar och sängtillbehör. Med lång erfarenhet kan vi hjälpa våra kunder att välja rätt säng. Tveka inte att kontakta oss för rådgivning när du ska köpa en ny säng.


Dubbelsängar

Hos oss på Sängvaruhuset Elgen hittar du ett brett utbud av dubbelsängar från välrenommerade varumärken såsom Ekens, Hilding Anders, Jensen Sängar och Carpe Diem Beds. Vi förstår vikten av att välja rätt säng för att få en god natts sömn och vi finns här för att guida dig genom processen

Dubbelsängar från populära sängmärken

På Sängvaruhuset Elgen vet vi att en god natts sömn börjar med en riktigt bra säng. Därför erbjuder vi ett brett utbud av lyxiga dubbelsängar från några av de mest betrodda och kvalitativa varumärkena på marknaden, inklusive Jensen Sängar, Carpe Diem Beds, Ekens och Hilding Anders. Dessa märken är kända för sin hängivenhet till kvalitet, komfort och hållbarhet och erbjuder ett brett utbud av stilar, storlekar och material för att passa alla individuella behov och preferenser. 

Varje märke har sin unika styrka. Jensen Sängar är kända för sin innovativa teknologi och ergonomiska design. Carpe Diem Beds ger lyx och komfort till sovrummet med sina handgjorda sängar. Ekens kombinerar traditionellt hantverk med modern design, medan Hilding Anders erbjuder bekväma och prisvärda sängar.

Välj rätt dubbelsäng för dig och din partner

När du ska välja en dubbelsäng finns det flera viktiga faktorer att ta hänsyn till för att säkerställa att du får en säng som passar dina behov :

1. Storlek dubbelsäng: En dubbelsäng kan variera i storlek. Standardstorleken för en dubbelsäng är oftast 180 cm bred, men det finns större och mindre alternativ beroende på dina behov. Tänk på att ta hänsyn till sovrummets storlek samt hur mycket utrymme du och din sovpartner behöver för en bekväm sömn. Storlek på dubbelsäng som finns att välja mellan är bland annat följande: 

    • Dubbelsäng 180x200
    • Dubbelsäng 160x200
    • Dubbelsäng 210x210
    • Dubbelsäng 140x200
    • Dubbelsäng 210x200

 
2. Dubbelsäng madrass: Madrassens komfort och stöd är avgörande för en god natts sömn. Madrasser finns i olika material som minnesskum, latex och fjädrar. Varje material har sina egna fördelar. Minnesskum formar sig efter din kropp och ger god tryckavlastning medan fjädrar ofta ger bra stöd och ventilation. Testa olika typer av madrasser och välj den som känns mest bekväm för dig.

3. Ram: Sängramen spelar en viktig roll i sängens totala komfort och hållbarhet, men också i dess estetik. Metallramar kan vara mer hållbara, medan träramar ofta ger en varmare och mer hemtrevlig känsla. Något som alltid är ett populärt val är en dubbelsäng kontinental med en tygklädd ram som gör sängen till rummets mittpunkt.

4. Förvaring: Om du har begränsat utrymme i ditt sovrum kan en dubbelsäng med förvaring vara en smart lösning. Vissa modeller har inbyggda lådor under sängen eller en lyftbar madrass med förvaringsutrymme under.

5. Dubbelsäng utan gavel eller med?: Ska du ha en dubbelsäng med gavel eller utan? Detta beror på flera faktorer, inklusive personlig smak, sovrummets storlek och inredningsstil. En dubbelsäng med gavel kan ge en elegant touch till ditt sovrum och fungerar som ett praktiskt ryggstöd när du vill läsa eller titta på TV i sängen. Å andra sidan kan en dubbelsäng utan gavel ge ditt rum en mer minimalistisk och modern känsla.

6. Stil: Sängen är ofta sovrummets fokus så dess stil och design kan ha en stor inverkan på rummets övergripande utseende. Vill du ha en stor dubbelsäng som tar plats i rummet eller en liten dubbelsäng som ger mer rymd runt omkring sängen? Vill du ha en hög eller låg dubbelsäng? Välj en säng som kompletterar ditt sovrums inredning.

7. Pris: Priset på en dubbelsäng kan variera mycket beroende på märke, material och design. Kom ihåg att en bra säng är en investering i din hälsa och välbefinnande, så det kan vara värt att betala lite mer för kvalitet och komfort.

Kom ihåg att ta din tid när du väljer dubbelsäng. Prova olika modeller, läs recensioner och tveka inte att fråga om råd om du behöver det. En bra natts sömn är ovärderlig så det är viktigt att välja rätt säng.

Köp dubbelsäng med madrass på Sängvaruhuset Elgen

När du väljer en dubbelsäng på Sängvaruhuset Elgen får du mer än bara en säng - du investerar i en god natts sömn. Vi vet hur viktigt det är med en bra madrass för att uppnå optimal sömnkvalitet. Därför erbjuder vi ett brett utbud av dubbelsängar komplett med bekväma och stödjande madrasser. Vi har även ett stort utbud av tillbehör såsom sängkläder, täcken och kuddar.

Vi hjälper dig gärna att köpa en dubbelsäng som passar dig. Kontakta oss så guidar vi dig till rätt val eller besök vår butik i Stockholm för att prova dig fram.