Dubbelsängar – Köp dubbelsäng här | Sängvaruhuset Elgen
sangvaruhuset logga guldkkartan
Kontakta oss
08-440 32 00

Dubbelsängar

Hos oss på Sängvaruhuset Elgen hittar du ett brett utbud av dubbelsängar från välrenommerade varumärken såsom Ekens, Hilding Anders, Jensen Sängar och Carpe Diem Beds. Vi förstår vikten av att välja rätt säng för att få en god natts sömn och vi finns här för att guida dig genom processen. När du väljer en dubbelsäng på Sängvaruhuset Elgen får du mer än bara en säng - du investerar i en god natts sömn.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
Färg
Fasthet
Sängstorlek

Dubbelsängar från populära sängmärken


På Sängvaruhuset Elgen vet vi att en god natts sömn börjar med en riktigt bra säng. Därför erbjuder vi ett brett utbud av lyxiga dubbelsängar från några av de mest betrodda och kvalitativa varumärkena på marknaden, inklusive Jensen Sängar, Carpe Diem Beds, Ekens och Hilding Anders.
Varje märke har sin unika styrka. Jensen Sängar är kända för sin innovativa teknologi och ergonomiska design. Carpe Diem Beds ger lyx och komfort till sovrummet med sina handgjorda sängar. Ekens kombinerar traditionellt hantverk med modern design, medan Hilding Anders erbjuder bekväma och prisvärda sängar.


Välj rätt dubbelsäng för dig och din partner


När du ska välja en dubbelsäng finns det flera viktiga faktorer att ta hänsyn till för att säkerställa att du får en säng som passar dina behov:


Storleken på dubbelsängen:
En dubbelsäng kan variera i storlek. Standardstorleken för en dubbelsäng är oftast 180 cm bred, men det finns större och mindre alternativ beroende på dina behov. Tänk på att ta hänsyn till sovrummets storlek samt hur mycket utrymme du och din sovpartner behöver för en bekväm sömn. 

Madrass till dubbelsäng: Madrassens komfort och stöd är avgörande för en god natts sömn. Madrasser finns i olika material som minnesskum, latex och fjädrar. Varje material har sina egna fördelar. Minnesskum formar sig efter din kropp och ger god tryckavlastning medan fjädrar ofta ger bra stöd och ventilation. Testa olika typer av madrasser och välj den som känns mest bekväm för dig.

Sängram: Sängramen spelar en viktig roll i sängens totala komfort och hållbarhet, men också i dess estetik. Metallramar kan vara mer hållbara, medan träramar ofta ger en varmare och mer hemtrevlig känsla. Något som alltid är ett populärt val är en dubbelsäng kontinental med en tygklädd ram som gör sängen till rummets mittpunkt.

Förvaringsmöjligheter: Om du har begränsat utrymme i ditt sovrum kan en dubbelsäng med förvaring vara en smart lösning. Vissa modeller har inbyggda lådor under sängen eller en lyftbar madrass med förvaringsutrymme under.

Med eller utan gavel: Ska du ha en dubbelsäng med gavel eller utan? Detta beror på flera faktorer, inklusive personlig smak, sovrummets storlek och inredningsstil. En dubbelsäng med gavel kan ge en elegant touch till ditt sovrum och fungerar som ett praktiskt ryggstöd när du vill läsa eller titta på TV i sängen. Å andra sidan kan en dubbelsäng utan gavel ge ditt rum en mer minimalistisk och modern känsla.

Stil & utformning: Sängen är ofta sovrummets fokus så dess stil och design kan ha en stor inverkan på rummets övergripande utseende. Vill du ha en stor dubbelsäng som tar plats i rummet eller en liten dubbelsäng som ger mer rymd runt omkring sängen? Vill du ha en hög eller låg dubbelsäng? Välj en säng som kompletterar ditt sovrums inredning.

 Hi and Welcome!
Select your shipping country
Sweden
Denmark (Danish) Finland (Finnish) Finland (Swedish) Sweden (Swedish)