Täcken - Hitta ditt nya täcke på Sängvaruhuset Elgen
sangvaruhuset logga guldkkartan
Kontakta oss
08-440 32 00

Täcken

Visa filter Dölj filter
Typ av täcke
Varumärke
Värmegrad
Storlek
Storlek
Silkestäcke 150x210 cm
fr.1960 kr fr.2450 kr

Täcken

Täcken är en viktig del av en god natts sömn och det är viktigt att välja rätt täcke för att få den bästa möjliga sömnen. Här på Sängvaruhuset Elgen erbjuder vi ett brett utbud av täcken från några av de mest kvalitativa varumärkena på marknaden som Engmo Dun, Värnamo of Sweden, Ringsted Dun och Mille Notti.


Fluffigt täcke för dig

När det gäller att välja rätt täcke är det två faktorer som är särskilt viktiga att tänka på: material och storlek. När det gäller material finns det flera olika alternativ att välja mellan, var och en med sina egna unika fördelar.

 

Duntäcke

Dun är ett populärt val på grund av dess lätta vikt och höga isoleringsförmåga. Täcke med dun är en av de mest populära typerna av täcken och är kända för sin mjukhet och värmande egenskaper. Dunets kvalitet mäts oftast i "fill power", vilket är ett mått på hur mycket luft som kan fylla ut dunet. Ju högre fill power, desto bättre är kvaliteten på dunet och desto bättre isoleringsförmåga har täcket. När du väljer ett duntäcke är det viktigt att tänka på din kroppstemperatur och hur mycket värme du behöver när du sover, eftersom olika täcken har olika isoleringsförmåga.

Fibertäcke

Fibertäcken är en typ av syntetiskt täcke som vanligtvis är tillverkat av polyester. Det är ett bra alternativ för dig som vill ha ett allergivänligt täcke, eftersom det inte innehåller några fjädrar eller dun som kan orsaka allergier. Fibertäcken är också lätta och enkla att underhålla, eftersom de oftast kan tvättas i maskin och torkas snabbt. En annan fördel med fibertäcken är att de vanligtvis är billigare än täcken av naturliga material som dun eller fjäder. Välj gärna ett tungt fibertäcke om du vill ha ett täcke som är mer stabilt.


Silkestäcke 

Silkestäcken är ett lyxigt och exklusivt alternativ för dig som söker högsta kvalitet och komfort i din säng. De är vanligtvis fyllda med silkesfiber, vilket ger ett mjukt och smidigt täcke som kan forma sig efter kroppen. Silkestäcken anses vara mycket lätta och har en unik förmåga att reglera kroppstemperaturen, vilket gör dem perfekta för både varma och kalla nätter. Silke är också hypoallergent och anti-bakteriellt, vilket gör det till ett bra val för personer med känslig hud eller allergier.Täcke för dubbelsäng eller enkelsäng

När det gäller täcke är det viktigt att välja rätt storlek för din säng. Ett för stort täcke kan vara tungt och svårt att hantera, medan ett för litet täcke inte kommer att täcka dig och ge tillräckligt med värme. Som tumregel bör täcket vara minst 30 cm bredare än sängen, vilket ger tillräckligt med utrymme för att täcka dig och din partner. Vi har täcke för dubbelsäng och enkelsäng i olika storlekar.


Vi hjälper dig köpa täcke för bäst sömn

På Sängvaruhuset Elgen erbjuder vi ett stort utbud av täcken i olika storlekar och material - allt från ett svalt sommartäcke till varmt fibertäcke och temperaturreglerande täcken. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta det perfekta täcket för att få den bästa möjliga sömnen. Behöver du hjälp med att köpa täcke är du varmt välkommen att höra av dig till oss eller besöka vår butik. Se även våra påslakan för ditt nya täcke.
Hi and Welcome!
Select your shipping country
Sweden
Denmark (Danish) Finland (Finnish) Finland (Swedish) Sweden (Swedish)