Köpvillkor
sangvaruhuset logga guldkkartan
Kontakta oss
08-440 32 00

KÖPVILLKOR

Samtliga priser inkluderar vid försäljningstillfället gällande mervärdesskatt, för närvarande 25%.

Minsta ordervärde

Varuvärdet måste uppgå till minst 100 kr för att ordern skall expedieras.Betalning

Klicka här för allmäna villkor för Svea Checkout 

SVEA FAKTURA

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Bank AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Sängvaruhuset Elgen överlåtna till Svea Bank AB.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Fakturavillkor.

 

SVEA DELBETALNING

Genom vårt samarbete med Svea Bank AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,55%.

Allmänna villkor
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

 

KORTBETALNING

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online- betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Bank AB hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard, Amex. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sättvalidera konsumenten vid köp på nätet.

 

DIREKTBANKSBETALNING MED TRUSTLY

Handla och betala direkt från ditt bankkonto.

Så här går det till:

  1. Välj Trustly som betalalternativ i kassan.
  2. Ange vilken bank du använder dig utav och identifiera dig sedan med bank-id eller säkerhetskod över en säker och krypterad anslutning.
  3. Välj sedan vilket konto du vill betala från (t.ex. sparkonto eller lönekonto) och bekräfta köpet.
  4. Köpesumman dras direkt från det angivna kontot och en orderbekräftelse skickas ut.


Orderbekräftelse

När du beställt dina varor skickas ett mail till den e-postadress du angivit vid ditt köp som bekräftar att vi mottagit din order. Denna orderbekräftelse fungerar även som ditt kvitto och kan vara bra att spara vid eventuell kontakt med vår kundtjänst.


Leveranser

SMÅ PAKET

Små paket skickas fraktfritt till utlämningsställe på ordrar över 795:-. Vi har även flera olika fraktalternativ och fraktbolag som kan väljas i kassan.

STORA PAKET

Stora paket körs fraktfritt till din hemadress på ordrar över 795:- För bäddmadrasser är den fraktfria gränsen 2995:- (Vissa varumärken och produkter exkluderade). Köper du en säng erbjuder vi även uppbärning och montering mot avgift i stora delar av Sverige. För att se vilka tjänster vi kan erbjuda dig väljer du din vara och anger ditt postnummer i kassan.

LEVERANSTID

Större försändelser som sängar, sänggavlar och bäddmadrasser levereras hem till dig. Det innebär att dina varor levereras vardagar dagtid mellan 8-17*, till närmaste tomtgräns eller port förutsatt att en lastbil kan ta sig dit. In- eller uppbärning ingår ej om ej detta valts till som tillägg i kassan. Vi erbjuder uppbärning och montering mot betalning i stora delar av Sverige. För att se vilka tjänster vi kan erbjuda dig anger ditt postnummer i kassan. 

Leveranstiden på din beställning anges på produktsidan för respektive produkt. Leveranstiden kan avvika beroende på vart i landet du bor. Om du bor på en ö eller i glesbebyggt område kan vi inte garantera att leverans sker till alla orter, alla dagar i veckan.

Vid större försändelser, innan leverans sker blir du aviserad via telefon eller sms av fraktbolaget, dagarna innan planerad leverans, för överenskommelse om leveransdag och ett tidsintervall. 

Efter att du blivit aviserad om leveransen första gången måste du kunna ta emot dina varor. Har en dag och tid för leverans överenskommit med dig och du inte är hemma eller på något sätt inte kan ta emot leveransen vid avtalat leveranstillfället debiteras du med en kostnad på 500 Kr.

Vid val av installatationtjänster gäller följande: (Tillägg i kassan)

Mottagaren/mottagarna ska alltid i förväg bereda fri väg till anvisad plats i hemmet.
Det åligger mottagaren att alltid skydda sitt golv på lämpligt sätt. Chaufförerna måste enligt svensk lag behålla skorna på.
Mottagaren ansvarar för att aktuell produkt får plats på tilltänkt plats.
Mottagaren måste ha flyttat och avinstallerat eventuell gammal produkt.
Produkten bärs in i bostaden och avemballeras, emballaget tas om hand av fraktbolaget. Produkten ställs på plats och ev. ben skruvas på. Vid dubbelsäng så monteras ev beslag för att hålla ihop sängarna om det är förborrat, fraktbolaget gör ingen montering som kräver att nya hål borras.
Ev sänggavel ställs på plats. Ingen borrning för montering av sänggavel i vägg eller säng utförs av fraktbolaget.

Fraktbolaget utför inga justeringar på mottagarens egendom för att levererad produkt ska få plats eller kunna sättas fast. D.v.s. borrar/sågar/skruvar/spikar inte i väggar eller skåp för att kunna installera produkten. 

Om mottagaren inte fullföljer sina åtaganden och detta medför att fraktbolaget inte kan genomföra installationen så lämnas produkten hos mottagaren ej installerad/omonterad. Om leverans inte är möjlig tas produkten tillbaka till lokal DIP och kunden får avgöra om produkten ska köras ut igen.


Säkerhet


När du handlar med kort hos oss förflyttas du till en krypterad säker sida där betalningen sker. Inga kontouppgifter eller personuppgifter lagras av oss. Kortbetalningarna innefattas av säkerhetsstandard 3D-Secure som är en säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för att säkerställa säkra betalningar över internet.


Ångerrätt

Enligt distansavtalslagen har du som konsument rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottagit dina varor. Ångerrätten gäller endast för privatpersoner ej näringsidkare.

Läs också "undantag från ångerrätten" längre ner i stycket.

Ångerrätten gäller under förutsättning att varan hålls i väsentligen oförändrat skick och förpackningen ska vara obruten. Kontakta kundtjänst för att returnera dina varor. Fraktkostnader och expeditionsavgifter för returförsändelsen står konsumenten själv för.

Butiken tillämpar följande priser för returer:

Paket som levererats till ombud: 99 kr
Paket som levererats med hemleverans: 500 kr
 
Vid retur står kunden för risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. Varan ska vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning. Varan är i kundens ägo tills vi mottagit returen. Har du frågor angående ångerrätt/retur är du välkommen att kontakta vår kundtjänst under fliken "Kontakt".

Undantag från ångerrätten

Undantag från ångerrätten är om din vara är en beställningsvara som vi inte lagerhåller, det vill säga att den är specialbeställd särskild just för dig och/eller producerad enligt dina specifika önskemål. Om din vara är definierad som "beställningsvara" innebär det per definition att den specialbeställs och produceras efter just din beställning. Samtliga artiklar som benämns "beställningsvara", dvs. att den inte finns i lager, omfattas således ej av öppet köp eller bytesrätt. Ångerrätten gäller inte för öppnade varor som inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl (exempelvis täcken, kuddar, handdukar, madrasskydd, bäddmadrasser, påslakan, örngott, lakan).

Avbryta ett köp av beställningsvara

Om du önskar avbryta ett redan genomfört köp av en beställningsvara hjälper vi dig naturligtvis att avbryta ditt köp i den mån vi kan. Detta bör ske inom 24 timmar från beställningstillfället för att säkerställa att vi inte hunnit vidarebefordra din specialbeställning till leverantör. Det kan i vissa undantagsfall vara möjligt att avbryta sitt köp även efter 24 timmar men då endast under förutsättning att vi i vår tur kan avbryta köpet hos leverantör, vilket det inte finns några garantier för.

Vi garanterar inte leveranstider utan förmedlar endast leverantörens ungefärliga leveranstider. Leveranstider varierar och baseras på hur mycket en leverantör har att göra i sin fabrik vid varje given tidpunkt. Det faktum att leveransen tagit längre tid än uppskattat är i regel inte en godtagbar anledning att avbryta ett köp.

Ej upphämtat paket

Ditt paket ligger normalt kvar hos ombudet/terminalen i 7 dagar efter att det ankommit. Skulle du inte hämta ut ditt paket inom dessa dagar så kommer paketet att gå i retur till oss och du debiteras med en kostnad på 250 kr för ej uthämtat paket. Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss så behöver du ta emot paketet för att sedan skicka tillbaka det till oss, annars kommer det att bli registrerat som ett "ej uthämtat paket" och du som kund kommer att debiteras motsvarande belopp.


Reklamationer


Om en produkt skulle visa sig vara defekt eller felaktig kan varan reklameras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t.ex. inte fel orsakade av normalt slitage.

Du som konsument har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet, dock inom skälig tid från att ett fel upptäckts. Reklamationsrätten gäller fel som kan härledas till produktionen av varan och gäller alltså inte normalt slitage eller åldrande av produkt.
Vissa varor har även längre garantitider på delar av produkten som gäller från tillverkaren. Dessa garantier varierar mellan olika märken.

Sängvaruhuset förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan flera gånger och i sista hand återköp.

Sängvaruhuset gör en bedömning då vi tagit emot varan och kontaktar dig då för vidare information. När det gäller större varor som är svårare att skicka exempelvis sängar, ska kunden först kontakta Sängvaruhuset för att representant från respektive fabrik eller Sängvaruhuset först får möjlighet att inspektera varan. Detta kan då behöva göras på plats hos kunden. 

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

Har du frågor angående reklamation är du välkommen att kontakta vår kundtjänst under fliken "Kontakt".


Adressändring


För adressändringar på beställningar som redan skickats debiteras en avgift på 250 kr.


Personuppgiftslagen

När du beställer av oss ger du oss samtidigt din tillåtelse att spara ditt namn, adress och telefonnummer tillsammans med uppgifter om vad du handlat i vår databas.
Vi behandlar självfallet dina uppgifter som personhandlingar med särskild hänsyn och delar dem inte till någon annan. Läs mer om vår integritetspoliy här..


Cookies


Den här webbplatsen innehåller s.k. cookies. En cookie är en en liten textfil som lagras på din dator som bl.a. berättar för oss om ditt användarnamn hos oss samt om du är en ny eller återkommande besökare till butiken. Det finns två olika typer av cookies, en som lagras permanent på din dator och en s.k. sessionscookie. Den senare lagras inte på din dator utan försvinner när du stänger ner din webbläsare. Din webbläsare måste acceptera cookies, annars kommer du inte kunna lägga några varor i din varukorg. Har du några problem eller frågor kring detta kan du alltid vända dig till vår kundtjänst så hjälper vi dig.

COPYRIGHT

Allt innehåll på den här webbplatsen, så som text, grafik, logotyper, bilder, ljudklipp, digitala nedladdningar och annan mjukvara, tillhör Sängvaruhuset.se eller våra leverantörer och är skyddat av svenska och internationella upphovsrättslagar.

 
ÖVRIGT

Vi förbehåller oss rätten till ändringar på webbplatsen utan ytterligare meddelande och vi reserverar oss för feltryck. Vi reserverar oss för fel uppkomna av databuggar i systemet. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, produktförändringar, prisjusteringar och eventuella färgavvikelser. Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella prisfel före och efter att beställningen är behandlad. Vi reserverar oss för slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida eller i våra annonser. Produktbilderna på hemsidan garanterar inte att varans exakta utseende och beskaffenhet återges. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformationen och förbehåller oss rätten att ändra produktinformation och priser utan föregående avisering. Vi reserverar oss för eventuella fel i pris- och produktinformation eller i övrigt på hemsidan. Vid eventuella felaktigheter förbehålls Sängvaruhuset.se rätten att korrigera detta i efterhand. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga ordrar. Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar som innehåller felaktiga personuppgifter.
Vi fråntar oss allt ansvar för skador uppkomna då varor från Sängvaruhuset använts av konsumenten på ett felaktigt sätt.

Hi and Welcome!
Select your shipping country
Sweden
Denmark (Danish) Finland (Finnish) Finland (Swedish) Sweden (Swedish)