Sängben – Hitta sängben på Sängvaruhuset Elgen
sangvaruhuset logga guldkkartan
Kontakta oss
08-440 32 00

Sängben

Visa filter Dölj filter
Färg
Höjd
Sängben
Varumärke
Ekens Sängben rakt metall
fr. 178 kr fr. 209 kr
Ekens Sängben Hotell Svart
fr. 223 kr fr. 262 kr
Ekens Sängben Design Polerade
fr. 360 kr fr. 423 kr
Ekens Sängben Svängt Ek natur
fr. 451 kr fr. 530 kr
Ekens Sängben Vit Trä Svängt
fr. 451 kr fr. 530 kr
Ekens Sängben Lutande Ek/Metall
fr. 451 kr fr. 530 kr
Ekens Sängben Rund Ek
fr. 451 kr fr. 530 kr
sängrea
Tempur sängben runda ek
fr. 761 kr fr. 795 kr


Sängben gör sängen

Ett par sängben kan tyckas oviktigt vid första anblick men faktum är att stilen och framförallt höjden på sängbenen kan göra stor skillnad på hela sängens uttryck i sovrummet. Ett par låga sängben i trä med välvda detaljer ger en klassisk och romantisk känsla medan ett par höga sängben i mässing ser stilrent och elegant ut. 

Vi har ett stort urval av sängben att välja mellan från varumärken som Ekens, Elite, Jensen, Carpe Diem Beds, Tempur, Hilding och Hästens för att nämna några.

Vilken höjd ska du välja

Låga sängben rekommenderas till en kontinentalsäng då kontinentalsängen i sig själv redan är ganska hög tack vare flera madrasslager. Höga sängben rekommenderas till traditionella sängar såsom en ramsäng. Men vilken höjd du ska välja beror naturligtvis på hur hög du vill att din säng ska vara. Det bästa är att du mäter höjden på din säng och sedan adderar höjden på de ben du tänkt köpa för att få fram vad den totala höjden på sängen blir.

Vilken design ska du välja

Vilken design du ska välja på sängbenen beror på vilken inredningsstil du har i sovrummet. För en mer modern stil brukar sängben i mässing eller metall vara det rätta valet. För en mer varm och ombonad känsla är oftast sängben i trä att rekommendera. Du behöver även välja om du vill ha fyrkantiga, runda, raka eller klotformade ben, men här är det endast din smak som avgör. Detsamma när det kommer till färg. Vill du ha vita och svarta sängben eller kanske någon färg som sticker ut mer?

Köp sängben till din säng på sängvaruhuset Elgen

På Sängvaruhuset Elgen hittar du allt som behövs för en säng som är både bekväm och vacker. När du har hittat rätt säng för dig och dina behov är det dags att välja ett par ben som matchar till din säng.

Har du några frågor eller behöver hjälp med ditt köp är du välkommen att kontakta oss!