Juniorsängar – Hitta juniorsäng på Sängvaruhuset Elgen
sangvaruhuset logga guldkkartan
Kontakta oss
08-440 32 00

Juniorsängar

Här hittar du juniorsängar från sängmärken som Ekens, Flexa, Sebra och Mavis. Med många av juniorsängarna kan ditt barn växa med sängen. Sängen kan därmed användas i många år innan det är dags för barnet att gå över till en vuxensäng.

En växasäng för barn att växa med

När barnet har blivit lite äldre är en växasäng populär som en övergångsfas mellan spjälsängen och en vanlig säng. I en växasäng får barnet möjlighet att sträcka på sig och sova gott samtidigt som den är utrustad med en hög kant utan risk för att barnet ska ramla ur sängen.

En växasäng kan generellt sätt börja användas från det att barnet lämnat spjälsängen. Växasängen kan sedan användas till barnet har vuxit ur sängen vilket vanligtvis är runt 7-9 års ålder. Det finns även spjälsängar som är utdragbara och som växer med barnet. Dessa kan användas från att barnet är nyfött.

Juniorsäng för ädre barn

För lite äldre barn går det utmärkt att ha en säng utan kanter. Vi har juniorsängar med förvaring under där barnen exempelvis kan förvara sina leksaker eller kläder. Vi har också enklare sängar i form av en ramsäng som passar perfekt in i tonårsrummet. Juniorsäng 90x200 och juniorsäng 70x160 är två storlekar som passar utmärkt för de större barnen.

Att tänka på när du ska köpa en juniorsäng

Det viktigaste att tänka på när du ska köpa en juniorsäng är säkerheten. Hos oss kan du vara säker på att alla våra sängar för barn uppfyller säkerhetsstandard. En annan sak som kan vara bra att tänka på är att involvera barnet i valet av säng. En juniorsäng ska passa in i barnets rum och vara en säng som barnet själv vill sova i under många år framöver. 

Vill du ha hjälp med att välja rätt säng är du välkommen att kontakta en av våra sängexperter!

Köp juniorsäng och växasäng på sängvaruhuset Elgen

På Sängvaruhuset Elgen har vi ett stort utbud av juniorsängar och växasängar för barn i alla åldrar. Vi har med stor omsorg valt ut de sängmärken vi samarbetar med för att du alltid ska känna dig trygg med att du får en säng av hög kvalitet som håller länge. Hos oss hittar du även allt annat du behöver för att ditt barn ska kunna sova gott såsom kuddar, täcken och mjuka sängkläder.



Hi and Welcome!
Select your shipping country
Sweden
Denmark (Danish) Finland (Finnish) Finland (Swedish) Sweden (Swedish)