Ekens sängar hittar i stort utbud du på Sängvaruhuset Elgen
Kontakta oss
08-440 32 00

Ekens


Det är inte en slump att vi på Sängvaruhuset Elgen är ledande när det kommer till att erbjuda våra kunder Ekens omtyckta sängar. Ekens är ett premiummärke med lång historia i Sverige, från start har sängarna tillverkats på plats i Hästveda, beläget i vackra Skåne. Med visionen att skapa de skönaste resårsängarna på marknaden fortsätter Ekens att utveckla och optimera sina sängar dagligen.


Vi hjälper dig hitta rätt

Vi på Sängvaruhuset Elgen har ett stort utbud av stilrena, sköna sängar från varumärket Ekens. Vill du veta mer om sängarna och de olika varianter du har att välja på? Kontakta oss gärna så vägleder vi dig i Ekens underbara värld.

Läs mer Visa mindre
Visa filter Dölj filter
Prisklass
Produktserie
Färg
Sängtyp

Sängar från Ekens

Ekens sängar är bland annat utefter deras uppbyggnad: om de är ställbara, i kontinentala eller ramsängar. Välj mellan tygfärger med namn som Granit, Sten, Mossa, Hav, Kol, Sand och Syren i vårt sortiment. Ligg skönt och anpassa sängen efter dina preferenser med den smarta innovation som ställbarhet är, det går att välja till.


Ekens Elegans säng

Ekens säng Elegans har likt namnet en elegant formgivning med noggrant utvalda material i alla delar. Toppmodellen har dubbla fjädersystem, underbädd och resårer över hela bredden för optimalt stöd. Resårmadrassen är skapad med intelligent pocket-teknik med 18 cm höga fjädrar för skön mjukhet och naturlig tryckavlastning till hela kroppen. Välj mellan fast eller medium komfort.

Ekens Essens kontinentalsäng

Essens kontinentalsäng erbjuder dig skön komfort på dubbla fjädersystem och ett 5-zon resårsystem med pocketfjädring är viktlös känsla. Byggd för hand och i en rad färger att välja mellan är Essens en riktig premiumsäng av yttersta kvalitet. I tidlös design och noggrant utvalda material har du en säng att längta hem till. Välj komfort medium eller fast.

Ekens Element ramsäng

Ramsängen från Ekens heter Element och går att finna färgerna Granit, Kol och Sand, vilka nämns ovan. Med ett 3-zon resårsystem med 13 cm fjädring får du utmärkt stöd för kroppen och en helt igenom ergonomisk sovställning. Välj mellan olika fasthetsgrader och hitta den som du tycker är bekvämast, Element kommer i både medium och fast.

Ekens Entré kontinentalsäng

Kontinentalsängen Entré är en lyxig säng till ett bra pris. I denna ligger du skönt och högt i modern design och kvalitet ut i minsta detalj. Med pocketresår på 13 cm och skön övre stoppning känner du dig nästintill viktlös och avlastningen skapar en hög komfort. Välj mellan fasthetsgrader som medium/medium, medium/fast och fast/fast.

Alla sängarna ovan är designade och gjorda för hand, på plats i Sverige. Tyger som används i tillverkningen och som materialval är testade och godkända som Trygg textil – både för människa och miljö. Var med och värna om vår jord när du väljer Ekens.

Välj rätt säng för dig

Letar du efter en ramsäng, en ställbar säng eller en elegant kontinentalsäng att sova skönt i? Vi på Sängvaruhuset Elgen erbjuder sängar i alla format och berättar gärna mer om vad sängens olika delar gör för din sov- och liggkomfort. Lär dig allt om resårbotten, fördelar med ställbara sängar och hur den lite lyxigare kontinentalsängen har tagit Sverige med storm. Välkommen in till oss!