Madrasskydd – Hitta madrasskydd på Sängvaruhuset Elegen
sangvaruhuset logga guldkkartan
Kontakta oss
08-440 32 00

Madrasskydd

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Madrasskydd

Här hittar du våra madrasskydd från ledande märken som Carpe Diem Beds, Hästens, Jensen Sängar och Mille Notti med flera. Med ett madrasskydd kommer din bäddmadrass att hålla längre och det är enkelt att tvätta skyddet om det får fläckar. 


Skydda madrassen med ett madrasskydd

Ett madrasskydd är ett tunt skydd som du lägger ut ovanpå din bäddmadrass. Skyddet är mjukt och flexibelt och ofta fästs det med elastiska gummiband som du trär över hörnen på bäddmadrassen. 

När vi sover släpper vi naturligt ifrån oss svett och fukt som går ner i madrassen. Ett madrasskydd blir ett skyddande lager som hindrar att fukten går ner i sängen och orsakar fläckar och dålig lukt. Därmed kommer sängen att hålla längre. Vill du ha ett extra säkert skydd ska du välja ett madrasskydd som är vattentätt. Ett vattentätt madrasskydd står emot även en större mängd vätskor. 

Enkelt att tvätta madrasskydd

Madrasskyddet är enkelt att ta av och lägga i tvättmaskinen för att tvättas. Detta är en av de stora fördelarna då det oftast är mycket mer komplicerat att tvätta vanliga sängmadrasser. De flesta madrasskydd tvättar du i 60 grader för att få bort dammkvalster och eventuella fläckar. Men läs på tvättrådet vad som rekommenderas. Tänk på att inte torktumla skyddet utan låt det få hängtorka. 

Det är rekommenderat att du tvättar madrasskyddet minst var tredje månad men det går bra att tvätta det oftare än så. 

Välj rätt madrasskydd för din säng

Det första du behöver tänka på när du ska välja madrasskydd är att du får rätt storlek. Det ska vara samma storlek som det är på din säng. Det andra du behöver fundera över är vilket material du vill ha. Vi har bland annat madrasskydd i frotté men även madrasskydd i bomull och ull. Detta är madrasskydd som andas och som ger en skön känsla i sängen. 

Köp madrasskydd på Sängvaruhuset Elgen

På Sängvaruhuset Elgen har vi ett stort utbud av madrasskydd av hög kvalitet som effektivt skyddar sängens alla madrasser. Vi har också ett stort utbud av sängar från några av de största sängmärkena samt allt annat du behöver till sängen såsom kuddar, täcken och sängkläder. Beställ direkt online på vår hemsida och få paketet hemskickat till närmsta postombud. Vi levererar snabbt till hela Sverige. 

Har du några frågor eller behöver hjälp med att välja rätt madrasskydd för din säng? Kontakta oss så hjälper vi dig!Hi and Welcome!
Select your shipping country
Sweden
Denmark (Danish) Finland (Finnish) Finland (Swedish) Sweden (Swedish)