Kuddar – Hitta bästa sovkudde & huvudkudde | Sängvaruhuset Elgen
sangvaruhuset logga guldkkartan
Kontakta oss
08-440 32 00

Huvudkuddar & sovkuddar


Vi har ett stort utbud av huvudkuddar och sovkuddar med olika typer av fyllning, storlekar och form, detta så att du ska kunna hitta den kudde som passar din sovstil bäst. Vi väljer med stor omsorg ut vilka varumärken vi ska samarbeta och vi säljer enbart sovkuddar från kvalitativa varumärken som Tempur, Värnamo of Sweden och Mille Notti - Detta för att du alltid ska kunna känna dig trygg med att du köper en kudde som håller i många år framöver.

Visa filter Dölj filter
Kuddtyp
Känsla
Kuddstorlek
Varumärke
Storlek
sängrea
Tempur Sovkudde Millennium
fr.931 kr fr.1349 kr
sängrea
Tempur Sovkudde Original
fr.1120 kr fr.1599 kr
sängrea
Engmo Dun Cecilia Kudde
fr.809 kr fr.1029 kr
sängrea
Engmo Dun Astrid kudde
fr.1303 kr fr.1649 kr
Tempur Kramkudde
1637 kr 2099 kr

Ett stort utbud av kuddar - Hitta bäst sovkudden för dig

Din sömn är viktig för ditt välmående och påverkar bland annat hur du presterar under dagen. För att du ska kunna få din bästa sömn är det viktigt att du väljer en kudde som passar för hur just du sover. Några av de sakerna du behöver fundera över är följande: 

Kuddens mått & storlek: 

En kudde kan vara hög eller låg och vilken höjd du ska välja beror på din sovställning. Om du vanligen sover på mage ska du välja en som är låg för att avlasta halsen och ryggraden. Sover du oftast på rygg eller på sidan ska du istället välja en som är hög. Den ger stöd för huvudet och halsen. Ett vanligt mått på en kudde är 50x60 cm och det är detta vi har som standard i Sverige. Men det finns även kudde på 50x70, 50x80 och 50x90 cm. Den på 50x90 cm är en avlång kudde som ger dig en hotellkänsla i sängen. Vi har många kuddar i vårt utbud i både mindre och större storlekar.

Kuddens syllning:

Kuddar kan ha olika typer av fyllning. Naturliga material såsom dun och fjädrar ger en fluffig och mjuk känsla samtidigt som fyllningen absorberar fukt. Syntetiskt material som polyester och polyuretanskum är billigare och ger en lätt och mjuk kudde. Detta materialval rekommenderas exempelvis om du har allergier. Memoryskum är en annan variant av fyllning som formar sig efter din kropp. Den ger ett bra stöd för nacken och ryggen när du sover.

Inte bara huvudkuddar - Vi har allt för din sömn 

Här på Sängvaruhuset Elgen hittar du allt du behöver för att få en god natts sömn. Vi har allt från kuddar och täcken till sängkläder och sängar. Har du några frågor eller behöver hjälp med att hitta en kudde som passar dig och din sovställning är du välkommen att höra av dig till oss.Hi and Welcome!
Select your shipping country
Sweden
Denmark (Danish) Finland (Finnish) Finland (Swedish) Sweden (Swedish)