Kuddar – Hitta bäst kudde på Sängvaruhuset Elgen
sangvaruhuset logga guldkkartan
Kontakta oss
08-440 32 00

Kuddar

Här hittar du kuddar för din bästa sömn. Vi har kuddar från kvalitativa varumärken som Tempur, Värnamo of Sweden och Mille Notti. Välj mellan olika typer av fyllning, storlekar och form. 
Visa filter Dölj filter
Kuddtyp
Känsla
Kuddstorlek
Varumärke
Storlek
populär
Engmo Dun Cecilia Kudde
fr. 823 kr fr. 1029 kr
populär
Engmo Dun Astrid kudde
fr. 1319 kr fr. 1649 kr
populär
Tempur Sovkudde Original
fr. 874 kr fr. 1249 kr
Tempur Sovkudde Sonata
fr. 1508 kr fr. 1795 kr
sängrea
Tempur Kramkudde
1469 kr 2099 kr
sängrea
Tempur Kildyna
664 kr 949 kr


Ett stort utbud av kuddar

På Sängvaruhuset Elgen väljer vi med största omsorg ut vilka varumärken vi ska samarbeta med. Detta för att du alltid ska kunna känna dig trygg med att du köper en kudde som håller i många år framöver. Vi har ett stort utbud av vita kuddar i en mängd olika varianter för att du ska kunna hitta den som passar din sovstil bäst.

Välja bäst kudde för dig

Din sömn är viktig för ditt välmående och påverkar bland annat hur du presterar under dagen. För att du ska kunna få din bästa sömn är det viktigt att du väljer en kudde som passar för hur just du sover. Några av de sakerna du behöver fundera över är följande: 

Höjd

En kudde kan vara hög eller låg och vilken höjd du ska välja beror på din sovställning. Om du vanligen sover på mage ska du välja en som är låg för att avlasta halsen och ryggraden. Sover du oftast på rygg eller på sidan ska du istället välja en som är hög. Den ger stöd för huvudet och halsen. 

Fyllning

Kuddar kan ha olika typer av fyllning. Naturliga material såsom dun och fjädrar ger en fluffig och mjuk känsla samtidigt som fyllningen absorberar fukt. Syntetiskt material som polyester och polyuretanskum är billigare och ger en lätt och mjuk kudde. Detta materialval rekommenderas exempelvis om du har allergier. Memoryskum är en annan variant av fyllning som formar sig efter din kropp. Den ger ett bra stöd för nacken och ryggen när du sover.

Storlek

Ett vanligt mått på en kudde är 50x60 cm och det är detta vi har som standard i Sverige. Men det finns även kudde på 50x70, 50x80 och 50x90 cm. Den på 50x90 cm är en avlång kudde som ger dig en hotellkänsla i sängen. Vi har många kuddar i vårt utbud i både mindre och större storlekar.

Köp allt för din sömn på sängvaruhuset Elgen

Här på Sängvaruhuset Elgen hittar du allt du behöver för att få en god natts sömn. Vi har allt från kuddar och täcken till sängkläder och sängar. Har du några frågor eller behöver hjälp med att hitta en kudde som passar dig och din sovställning är du välkommen att höra av dig till oss.