Våningssängar - Hitta rätt våningssäng | Sängvaruhuset.se
sangvaruhuset logga guldkkartan
Kontakta oss
08-440 32 00

Våningssängar barn

Visa filter Dölj filter
Färg


Våningssängar

Här hittar du våningssängar från välrenommerade varumärken som Oliver Furniture, Mavis och Flexa. Med en våningssäng optimerar du utrymmet i rummet och skapar två sovplatser utan att ta upp extra golvyta. Se vårt utbud av kvalitativa våningssängar och beställ med hemleverans.


Välj våningssäng efter familjens behov

Våningssängar är en perfekt lösning för små rum där det inte finns tillräckligt med plats för två separata sängar. Dessutom är det ett smart val för barn som delar rum, då barnen får plats till att både sova och leka.

 

När du väljer en våningssäng, finns det några viktiga faktorer att överväga. En av de viktigaste faktorerna att tänka på är säkerhet. Se till att våningssängen du väljer har en stabil konstruktion och att den är tillverkad av högkvalitativt material. Andra saker att fundera över är om det ska vara en våningssäng för barn eller vuxna.

Våningssäng för barn

Att ha en våningssäng i ett barnrum kan ha flera fördelar. För det första kan det spara värdefull golvyta, särskilt om rummet är relativt litet. Genom att placera två sängar ovanpå varandra kan du öppna upp utrymme för lek och förvaring på golvet, vilket kan vara särskilt viktigt i mindre bostäder eller i rum som delas av flera barn. Våningssängar i barnrum kan också ge en känsla av mysighet och trygghet för barnen. Att sova uppe på en högre nivå kan kännas som en spännande äventyrsupplevelse för de yngre, samtidigt som det ger en känsla av trygghet att ha syskonet eller en vän sovandes under. Välj gärna en liten våningssäng om barnen är små.

Våningssäng för vuxen

En våningssäng familjesäng är ett bra alternativ när du vill ha plats för hela familjen att kunna sova tillsammans. Det är en våningssäng med bred underslaf där två vuxna kan sova och med en enkelsäng högst upp. En säng som är perfekt att ha i gästrum eller fritidsboende där man ofta får besök.

Våningssäng med olika funktioner

Söker du efter en våningssäng med förvaring eller kanske en våningssäng med skrivbord under ska de istället se vår sida med loftsängar. En loftsäng är en våningssäng utan underdel, istället finns ett utrymme under som du kan utnyttja exempelvis till förvaring eller till att göra en liten studiehörna. Här kan du även hitta våningssäng med koja under som alla små barn kommer att älska. 

Design som passar din stil

Förutom funktion behöver du även fundera på vad för design du vill att sängen ska ha så att den passar in i rummet. En vit våningssäng passar i det ljusa och stilrena rummet medan en våningssäng grå passar om du vill ha det lite mörkare. En våningssäng i trä passar perfekt när du vill inreda sovrummet med en mer naturlig känsla.

Köp våningssäng på Sängvaruhuset Elgen

Här på Sängvaruhuset Elgen hittar du mängder med våningssängar för junior, barn och vuxen. Beställ sängen enkelt och smidigt online med snabb hemleverans. Behöver du hjälp med att välja rätt säng är du varmt välkommen att kontakta oss eller besöka vår butik i Stockholm.